Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@17:00:45 GMT

چهار دانش آموز شهید قهرمان ملی

تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۳۲۲۵۱

چهار دانش آموز شهید قهرمان ملی

به گزارش ایرنا، ایران اسلامی در طول هشت سال دفاع مقدس و پس از آنان قهرمان ملی فراوانی  از دست داده که در وصف جانفشانی هر کدام از آنان باید کتاب ها نوشت و برنامه های مستند ساخت.

در این میان آنچه بیش از هر چیز نگاه ها به سمت کانون  فعالیت های  آموزش و پرورش و تربیت خوب مادران و پدران می کشاند ، تربیت نسل های فداکار ، قهرمان و پاک نهاد است که شجاعت و دلاوری آنها به الگو برای جامعه تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عملیات های استهشادی  شهیدان محمدحسین فهمیده ، بهنام محمدی و رضا پناهی در ماه های آغازین جنگ تحمیلی عراق علیه ایران ،الگویی از ایثار و رشادت بود که مروج غیرت و جوانمردی در بین رزمندگان اسلام و مردم ایران در آن برهه حساس شد و این دست شهادت طلبی ها افزون بر خلق حماسه ها و پیروزی های بزرگ، ملت های مظلوم و ستمدیده را به سبک جدیدی از نبرد با دشمنان و قدرت های زورگوی جهان فرا خواند.        

دانش آموزان شهید محمد حسین فهمیده، بهنام محمدی ، رضا پناهی و علی لندی از جمله ۳۶ هزار دانش آموز شهید ایران اسلامی هستند که با ایثارگری برگ زرینی به تاریخ پرافتخار ایران سرافراز افزودند.

امروز شهدای دانش آموز به عنوان یک الگوی رفتاری و راه و رسم زندگی برای سایردانش آموزان کشور تبدیل شده اند تا ایران فردا بازهم به نوجوانان افتخارکند.

توسعه فرهنگ ایثار، شهادت،آگاهی بخشی و آشنایی بیش از پیش دانش آموزان با شهدا از اولویتهای آموزش و پرورش است زیرا همه ما استقلال، امنیت و عزت کشور را مرهون ایثارشهدا می دانیم.

 درتمام جوامع و کشورها مکانهایی وجود دارند که مایه افتخار مردمان آن سرزمین هستند اما درکشور ما با توجه به هنجارها و الگوهای موجود این اسطوره ها و مکانها رنگ و بوی اسلامی و رنگ ایثار دارند.

در نظام جمهوری اسلامی ایران ۳۰۰ هزار شهید داریم که خون این عزیزان منجربه استقلال کشورشده لذا باید بیش از پیش بعنوان الگوهای رفتاری به نوجوانان وجوانان معرفی شوند.

شهدا چراغ راه برای آینده ما هستند و دانش آموزان برای نقش آفرینی در مسیرتوسعه کشورمی توانید از شهدا الگو برداری کنند تا به اهداف خود در زندگی فردی و اجتماعی برسند.

مهمترین توصیه شهدا به مردم تبعیت محض از ولایت است پس با بصیرت افزایی خود را برای مبارزه با جنگ نرم دشمنان مجهز کنیم.

استان البرز مفتخربه داشتن ۲ شهید از شهدای قهرمان ملی و انقلابی به نام شهید محمد حسین فهمیده و شهید بهنام محمدی است.

۳۶ هزار دانش آموز شهید همه در یک رسته اند  امام خمینی (ره) درپیام تاریخی خود فرمودند: « رهبر ما آن طفل ۱۳ساله‌ای است که با قلب کوچک خود با نارنجک خود را زیر تانک دشمن انداخت و آن را منهدم کرد.»

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب نیز در این زمینه فرمودند: نزنده نگه داشتن یاد حادثه شهادت دانش ‌آموز بسیجی، شهید فهمیده، از اصالت‌های دفاع مقدس است.»

شهید محمد حسین فهمیده

محمدحسین فهمیده به عنوان دانش‌آموزی رزمنده و بسیجی با سرمایه عظیمی از فهم و درک و درایت انقلابی و اسلامی با وجود کمی سن، خود را به خرمشهر قهرمان رساند و با اقدامی آگاهانه و شجاعانه، نام خود را دردفتر شهیدان همواره زنده تاریخ، ثبت کرد.

محمد حسین فهمیده یکی از هزاران دانش‌آموز بسیجی کشوراست که با نثار خون پاک خویش برطراوت و سرخی خون شهدای انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی افزود.

 این دانش‌آموز رزمنده بسیجی، با ایمان و بینش عمیق و استوار در جنگ با دشمن پیش قدم و با نیل به شهادت، درس شجاعت، فداکاری و مقاومت را به همه بسیجیان و امت حزب‌الله آموخت.

نام و یاد این شهید منشا حماسه‌های سترگ شد وتحولی شگرف در شیوه دفاع مقدس و نبرد رزمندگان اسلام با کفرفراهم کرد.

همچنین شهادت این فرزند انقلاب به عنوان « روز نوجوان و جوان و بسیج دانش‌آموزی»  نام گرفت تا ضمن یادآوری حماسه این قهرمان کوچک، به‌عنوان سرمشقی مناسب به هم‌سالانش مطرح شود و راهش همچون الگویی ماندگار بر تارک تاریخ پر افتخار ایران بدرخشد.

محمدحسین فهمیده در ۱۳۴۶ خورشیدی در قم و در خانه‌ای محقر و کوچک در محله پامنار به دنیا آمد و در محیطی مذهبی و خانواده‌ای متدین پرورش یافت؛ وی  در ۱۳۵۲ خورشیدی دردبستان روحانی قم مشغول به تحصیل شد و سال پنجم ابتدایی و اول و دوم راهنمایی را به دلیل انتقال خانواده اش به کرج در ۲ مدرسه از این شهر سپری کرد.

این شهید والامقام در سال‌های ۱۳۵۶ و ۱۳۵۷ خورشیدی به پخش اعلامیه‌های رهبر کبیر انقلاب مبادرت می‌ورزید و سال ۱۳۵۷ خورشیدی نیز درتظاهرات انقلاب اسلامی شرکت کرد.

شهید محمد حسین فهمیده در سن ۱۲ سالگی عاشق امام(ره) و انقلاب اسلامی بود.

شهید فهمیده با شروع جنگ تحمیلی به جبهه رفت ودر همان روزهای نخست حضوردر جبهه های جنگ با وجود سن و سال کم به فرماندهان ثابت می‌کند که لیاقت و شهامت حضوردر جبهه را دارد و در همان مدت کوتاه رشادت‌های فراوانی از خود نشان داد.

روزهشتم آبان ۱۳۵۹،محمدحسین فهمیده با بستن تعدادی نارنجک به کمر خود تانک های دشمن را منفجر می کند.

همان روزصدای جمهوری اسلامی ایران با قطع برنامه‌های خود اعلام می‌کند که نوجوانی ۱۳ساله با فداکاری زیر تانک عراقی رفته آن را منفجر کرده و خود نیز به شهادت رسیده است و پس از شهادت بقایای پیکر مطهرش در بهشت زهرا، قطعه ۲۴، ردیف ۴۴، شماره ۱۱ به خاک سپرده شد.

شهید بهنام محمدی

شهید بهنام محمدی دانش‌آموز دیگر در ۱۲ بهمن ماه ۱۳۴۵ در خرمشهربه دنیا آمد و شهریورماه سال ۵۹ بود که شایعه حمله عراقی ها به خرمشهر قوت گرفت اما بهنام  تصمیم گرفت درخرمشهربماند و برای دفاع ازخرمشهر هر کاری ازدستش برمی آید انجام بدهد.

این شهید والامقام با همان جسم کوچک اما با روح و دل بزرگش بارها به قلب دشمن زد و با وجود مخالفت فرماندهان، خود را به صف اول نبرد رساند تا از شهر ودیار خود دفاع کند.

شهید بهنام محمدی چندین بار نیز به اسارت دشمن درآمد اما هر بار با توسل به شیوه‌ای از دست آنان گریخت و با بهره‌گیری از هوش، توان و جسارت خود توانست اطلاعات ارزشمندی ازموقعیت دشمن را به دست بیاورد و در اختیار فرماندهان جنگ قرار دهد و در رساندن مهمات به رزمندگان اسلام بسیار تلاش می‌کرد.

این شهید  دانش آموز علاقه عجیبی به امام خمینی (ره) داشت، به گونه‌ای که اینگونه سفارش کرده بود از بچه‌ها می‌خواهم که نگذارند امام تنها بماند و خدای ناکرده احساس تنهایی بکند.

شهید بهنام محمدی در تمام روزهای مقاومت از ۳۱ شهریور تا ۲٨ مهر ۵۹ درخرمشهرماند و سرانجام در نبرد با دشمنان بعثی براثر  اصابت ترکش خمپاره دچار جراحت شد و به شهادت رسید.

شهید بهنام محمدی، چند روز قبل از سقوط خرمشهر پر کشید و به دیدار معبود شتافت.

 طرح تربیتی شهید بهنام محمدی در مدارس کشور از جمله استان البرزبا محوریت خانه، مدرسه و مسجد در بستر شبکه آموزشی شاد اجرایی شده است.

این طرح که برای دانش آموزان نقش تربیتی دارد، برنامه های آموزشی مختلفی چون مهدویت، بهائیت، سواد رسانه، کارگاه برنامه سازی، آموزش نرم افزارها و ارتباط با نوجوانان اجرایی و یا پیش بینی شده است.

درقالب طرح شهید بهنام محمدی برای دانش آموزان برنامه های علمی، فرهنگی، آموزشی ، اردویی و یادواره شهدای دانش آموزی تدوین شده است.

بارها جایزه ویژه جشنواره فیلم کودک نیز به قهرمان الگوی نوجوانان، شهید بهنام محمدی اختصاص یافته است.

شهید رضا پناهی

شهید رضا پناهی یکی از بزرگ مردان کم سن و سالی است که در دوران هشت سال دفاع مقدس با احساس مسوولیت و تعهد ناشی از عقبه معرفتی و بصیرتی منبعث از انوار تربیتی حرکت عظیم حضرت امام خمینی (ره)، توانست با وجود سن کم، خود را به جبهه های نبرد حق علیه باطل برساند و پس از مجاهدت و تلاش های بسیار، در خیل شهدای انقلاب اسلامی قرار گیرد.

این شهید والامقام در سال ۱۳۴۸ در خانواده ای مذهبی در شهرستان کرج متولد شد، اما بیشتر از ۱۲ سال نتوانست سنگینی تن کوچکش را بر روح بزرگش تحمل کند و با اصرار، پدر و مادر خود را راضی کرد تا سرانجام در دوازدهمین سال زندگیش ابدی شود.

شهید رضا پناهی ۲۷ بهمن ماه سال ۱۳۶۱ حین دیده بانی در سنگردرجبهه قصرشیرین بر اثر اثابت ترکش خمپاره به شهادت رسید.

این  وصیتنامه اش را قبل از اعزام  در نواری ضبط  و پنهان کرده بود تا بعد از شهادتش به دست خانواده اش برسد.

شهید پناهی در فرازهایی از وصیت نامه اش آورده است :  هدف من از رفتن به جبهه این است که:اولاً به ندای «هل من ناصر ینصرنی» لبیک گفته باشم و امام عزیز و اسلام را یاری کنم و آن وظیفه ای را که امام عزیزمان بارها در پیام ها تکرار کرده، که هرکس که قدرت دارد واجب است که به جبهه برود، و من می روم که تا به پیام امام لبیک گفته باشم.

آرزوی من پیروزی اسلام و ترویج آن در تمام جهان است و امیدوارم که روزی به یاری رزمندگان، تمام ملت های زیر سلطه آزاد شوند و صدام بداند که اگر هزاران هزار کشور به او کمک کنند او نمی تواند در مقابل نیروی اسلام مقاومت کند،من به جبهه می روم و امید آن دارم که پدر و مادرم ناراحت نباشند، حتی اگر شهید شدم، چون من هدف خود را و راه خود را تعیین کرده ام و امیدوارم که پیروز هم بشوم و پدر و مادر مهربان من! از زحمات چندین ساله شما متشکرم بخش دیگری از وصیت نامه این شهید والا مقام است.

شهید رضا پناهی دروصیت نامه اش ذکر کرده که من عاشق خدا و امام زمان گشته ام و این عشق هرگز با هیچ مانعی از قلب من بیرون نمی رود، تا اینکه به معشوق خود یعنی «الله» برسم و به حق که ما می رویم که این حسین زمان و خمینی بت شکن را یاری کنیم و به حق که خداوند به کسانی که در راه او پیکار می کنند، پاداش عظیم می بخشد و من برای خدا از مادیات گذشتم و به معنویات فکر کردم، از مال و اموال و پدر و مادر و برادر و خواهر چشم پوشیدم، فقط برای هدفم یعنی الله.

قهرمان دهه هشتادی

علی لندی نوجوان ۱۵ ساله ایذه‌ای است که این روزها وی را به نام قهرمان ملی دهه هشتای می شناسند؛ او  در روز ۱۸ شهریورماه ۱۴۰۰ پس از وقوع آتش سوزی درخانه همسایه، برای نجات ۲ زن میانسال و سالخورده خود را به دل آتش زد.

 وی با ۹۱ درصد سوختگی ابتدا به بیمارستان سوانح سوختگی طالقانی اهواز و پس از آن به بیمارستان سوانح سوختگی امام موسی کاظم(ع) اصفهان اعزام و بستری شد.

این نوجوان فداکار بامداد روز جمعه دوم مهرماه ۱۴۰۰ در بیمارستان امام موسی کاظم اصفهان جان به جان آفرین تسلیم کرد.

مقام معظم رهبری  نیز بالاترین نشان که همان مقام شهادت است را به این  نوجوان فداکار  اعطا کرد.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش هم نخستین مدال بین المللی شجاعت تشکیلات پیشتازان جمهوری اسلامی ایران  به اسوه ایثار و شجاعت، دانش آموز پیشتاز " شهید علی لندی" اعطا کرد.

 نوجوانی از نسل شهدای دانش آموز

مدیرکل آموزش و پرورش البرز نیز دراین زمینه گفت: دفاع مقدس تاریخ پر افتخار و شناسنامه ایران اسلامی است که مردمی بودن نظام اسلامی و ایثارگری ملت ایران را درجنگ تحمیلی هشت ساله به همه دنیا ثابت کرد و  این بار نوجوانی از نسل حسین فهمیده ها و بهنام محمدی ها خود را برای نجات هم‌نوعان و هم وطنان گرفتار به آتش انداخت و با بذل جان عزت و شرف و ایثار را معنی دوباره بخشید.

سالار قاسمی خاطرنشان کرد: علی لندی نوجوان شجاعی است که درایام مقارن با شروع سال تحصیلی جدید از مدرسه شجاعت و ایثار فارغ التحصیل و به نماد فداکاری بدل شد تا الگویی برای نوجوانان و جوانان امروز کشورباشد.

وی بیان داشت: دانش آموز قهرمان ‌و جوانمرد ایران زمین با ردیگر درس شجاعت، جوانمردی و از خودگذشتگی  را در جامعه به تصویر کشید.

وی تصریح کرد: ایثار شهید لندی در راه نجات هموطنانش، تجلی بالاترین شاخصه های فرهنگی ملت ایران است.

قاسمی ادامه داد: همه ما به این دانش آموز و قهرمان ملی، افتخار می کنیم که مقام معظم رهبری با موافقت خود مبنی بر در حکم شهید تلقی شدن این قهرمان،  بالاترین مقام را به ایشان اعطا کردند.

مدیرکل آموزش و پرورش البرز،یادآورشد: ماموریت انتقال ارزش های یک ملت به نسل بعدی بر عهده مجموعه تعلیم و تربیت کشور است و روایت این رویداد و فداکاری این قهرمان ملی نیز باید به نحو مطلوب، به نسل بعد منتقل شود.

دانش آموزان البرز و قهرمان ملی

قاسمی گفت: دانش آموزان استان البرز در نخستین روز سال تحصیلی جدید یاد قهرمان ملی « علی لَندی »  را در بستر شبکه شاد و شبکه های اجتماعی گرامی داشتند.

وی افزود: دانش آموزان استان البرز با انتشار دلنوشته،عکس نوشته و تصاویری از شهدای دانش آموز استان البرز یاد دانش آموز " علی لندی " که با بذل جان، عزت و شرف و ایثار را معنی دوباره بخشید، در اذهان تداعی کردند.

مدیرکل آموزش و پرورش البرز بیان داشت : پیام های انتشار یافته از دانش آموزان و معلمان البرزی حاکی ازآن است که او نمونه و الگوی شایسته دهه هشتادی‌های ایران اسلامی است.

وی تاکید کرد: فعالان سنگرعلم و دانش یادآوری کرده اند که تاریخ پر افتخارایران اسلامی همواره شاهد دلاوری ها و رشادت های جوانان غیور و جان گذشته بوده است و از جان گذشتگی او بار دیگر یاد و خاطره شهید محمد حسین فهمیده را در ذهنشان تداعی کرد.

شهید لندی قهرمانی ملی

استاندار و رییس آموزش و پرورش استان البرزهم رشادت و دلاورمردی شهید علی لندی، این قهرمان ملی را اتفاق بسیار بزرگی در کشور دانست و گفت: ایثار این دانش آموز شهید، یاد و خاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس به ویژه شهدای دانش آموز؛ شهید فهمیده و بهنام محمدی را در دلها زنده کرد.

عزیزاله شهبازی اظهارداشت: این دانش آموز دهه هشتادی معنای واقعی ایثار و شهادت را به نسل جدید نشان داد.

وی با اشاره به اینکه شهید لندی افتخار بزرگی برای نظام تعلیم و تربیت کشور و ملت ایران است،خاطرنشان کرد: امروز افتخار می کنیم که این دانش‌آموز قهرمان مورد تکریم و تمجید آحاد جامعه اسلامی و بویژه مقام معظم رهبری قرار گرفته است به گونه ای که بالاترین نشان که همان مقام شهادت است به این شهید والامقام اعطا شد.

وی تصریح کرد: مهمترین وظیفه آموزش و پرورش انتقال فرهنگ و ارزشهای والای اسلامی و انسانی به نسل های آینده است لذا سیره و روش زندگی و رشادت این شهید دانش آموز می بایست به عنوان یک الگوی عملی به نسل جدید منتقل شود.

شهبازی ادامه داد: ایثار شهید لندی در راه نجات هموطنانش، تجلی بالاترین شاخصه های فرهنگی ملت ایران است.

وی تاکید کرد: شهید لندی ادامه دهنده راه شهید فهمیده و ۳۶هزار دانش آموز شهید ایران اسلامی بود و به تعبیر رییس جمهور یک الگوی برجسته در کشور است.

استان البرز در دوران دفاع مقدس ۳۷۴ شهید دانش آموز و ۹۳ معلم شهید تقدیم انقلاب کرده است.

استان البرز حدود ۵۰۰ هزار دانش آموز دارد.

برچسب‌ها البرز شهید هفته دفاع مقدس دانش‌آموزان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: البرز شهید هفته دفاع مقدس البرز شهید هفته دفاع مقدس دانش آموزان شهید محمد حسین فهمیده شهید والامقام شهید بهنام محمدی محمدحسین فهمیده شهدای دانش آموز شهید رضا پناهی هزار دانش آموز دانش آموز شهید انقلاب اسلامی دانش آموز آموزش و پرورش ایران اسلامی دانش آموزان شهید فهمیده استان البرز قهرمان ملی شهید لندی ملت ایران دفاع مقدس علی لندی تاریخ پر هشت سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۳۲۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سبک بازی‌محور؛ افقی نو در حوزه آموزش دانش‌آموزان

بازی در دوران کودکی و نوجوانی با توجه به داشتن رابطه مستقیم با رشد مطلوب و همه جانبه امری بسیار مهم تلقی می‌شود، به همین سبب با گسترش روزافزون رسانه‌ها و پیشرفت تکنولوژی، روش‌های نوین آموزش مطرح است و معلمان و فعالان تربیتی برای دست یافتن به نتایج بهتر در تدریس درصدد اجرایی کردن این روش‌ها هستند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بازی در دوران کودکی و نوجوانی با توجه به داشتن رابطه مستقیم با رشد مطلوب و همه جانبه امری بسیار مهم تلقی می‌شود و بر رشد مناسب فرزندان در آینده تأثیرگذار خواهد بود، به همین سبب در سال‌های گسترش روزافزون رسانه‌ها و پیشرفت چشمگیر تکنولوژی، سبک‌های جدید آموزشی به‌نام روش‌های نوین آموزش مطرح شده است که معلمان و فعالان تربیتی درصدد اجرایی کردن این روش‌ها در مدارس هستند.

بعد از دوران شیوع کرونا، دانش‌آموزان بیشتر اوقات فراغت خود را صرف تماشای تلویزیون، بازی‌های رایانه‌ای و موبایلی می‌کنند و دچار فقدان تحرک و فعالیت‌های فیزیکی مناسب در جهت رشد کامل و آموزش مناسب خود هستند که این امر باعث می‌شود سلامت، رشد و روند تحصیل دانش‌آموزان به طور جدی به خطر افتد.

کم‌تحرکی، دانش‌آموزان را دچار چاقی، بیماری‌های فشار خون، دیابت نوع دوم، نامنظمی هورمون رشد، مشکلات تنفسی و استخوانی می‌کند و هر یک از این بیماری‌های جسمی، مشکلات روحی و روانی را نیز به همراه خواهد داشت و حتی منجر به ایجاد اختلال در روابط اجتماعی صحیح، نداشتن اعتماد به نفس و عزت نفس در سنین بالاتر خواهد شد.

اختصاص دادن زمان بیش از حد به استفاده از رسانه‌ها علاوه بر مشکلات جسمی و روحی که به دنبال دارد، می‌تواند ضربه سنگین و جبران‌ناپذیری به فرایند یادگیری و تحصیل دانش‌آموزان وارد کند، به گونه‌ای که اگر استفاده دانش‌آموزان از رسانه تحت کنترل قرار نگیرد، جبران عواقب آن بسیار دشوار خواهد بود.

شکوفایی‬ بهتر دانش‌آموزان با سبک آموزش بازی‌محور

محمد کمال، برنامه‌نویس، طراح بازی و مؤلف کتاب در حوزه رسانه و تربیت رسانه‌ای در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خصوص جایگاه بازی در مدارس و آموزش اظهار می‌کند: به علت ارائه محتوای درسی به روش سنتی در مدارس، برخی دانش‌آموزان میل و رغبت کمتری برای حضور در کلاس‌های درس دارند، چرا که این سبک از روش آموزش برای آن‌ها نسبت به دیگر سبک‌های آموزشی جذابیت ندارد.

وی با بیان اینکه ذائقه دانش‌آموزان تغییر پیدا کرده و رسانه‌ای شده است، به‌گونه‌ای که مطالب آموزشی مختلفی را از مشاهده فیلم‌، سریال یا انجام بازی‌های رایانه‌ای فرا می‌گیرد، می‌افزاید: گاهی در مدارس، دانش‌آموزان را با محتوای درسی غیرجذاب روبه‌رو می‌کنیم که سبب ناکارآمدی تدریس و آموزش برای دانش‌آموزان می‌شود.

این مدرس رسانه و هوش مصنوعی با اشاره به اینکه منظور از بازی فعالیت‌هایی بدون هدف برای سرگرمی نیست، بلکه منظور فعالیت‌هایی است که مطالب درسی با استفاده از آن به دانش‌آموزان آموزش داده شود و یادگیری توسط آن صورت گیرد، عنوان می‌کند: در بعضی از مدارس که به روش بازی‌محور مطالب درسی را به دانش‌آموز انتقال می‌دهند، دانش‌آموز عملکرد بهتری دارد و شکوفایی استعدادهای او بیشتر است و محیط شادتری در مدرسه وجود خواهد داشت، به همین سبب میل و رغبت دانش‌آموزان برای حضور در مدرسه بیشتر است.

کمال ادامه می‌دهد: در مدارسی که از روش بازی‌محور استفاده نمی‌کنند، دانش‌آموزان رغبت زیادی برای آموزش و یادگیری ندارند و نیاز آن‌ها با حضور در کلاس رفع نمی‌شود و زمانی که درسی به آن‌ها آموزش داده شود، بعد از مدت کوتاهی فراموش می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه آموزش باید با بازی ترکیب شود، اضافه می‌کند: دروسی مانند زیست، تاریخ، مفاهیم دینی و اخلاقی، شیمی و دیگر دروس این ظرفیت را دارند که مطالب آموزشی و کاربردی آن را در قالب فیلم‌های کوتاه و بازی به دانش‌آموزان ارائه دهیم، همان‌گونه که در بعضی از بازی‌ها و برنامه‌های تلویزیونی محتواهای درسی گنجانده شده است و دانش‌آموز با استفاده از آن می‌تواند مطالب را بهتر درک کند و به خاطر بسپارد.

پژوهشگر حوزه رسانه و بازی خاطرنشان می‌کند: می‌توان جنگ‌ها و شخصیت‌های تأثیرگذار تاریخی را در قالب بازی به دانش‌آموز آموزش داد، به‌گونه‌ای که در فضای بازی دانش‌آموز را با تاریخ آشنا کنیم تا او با تلاش و خلاقیت خود وارد دنیای تاریخ شود، همچنین در درس ریاضی می‌توان از بازی‌های فکری، بازی‌های جعبه‌ای یا پازل استفاده کرد تا با درگیری ذهن دانش‌آموز برای حل مسئله و پاسخ به معماهای موردنظر با محتوای درسی روبه‌رو شود و به صورت غیرمستقیم آموزش مطالب صورت بگیرد.

تغییر‬ ذائقه دانش‌آموزان، لزوم تغییر سبک آموزش

کمال با بیان اینکه اثرگذاری آموزش همراه با بازی بسیار بیشتر است، می‌افزاید: ذائقه و میل دانش‌آموزان نسبت به سال‌های گذشته تغییراتی داشته است و میل آن‌ها به تصاویر بیشتر از متن‌ها است، بنابراین نمی‌توان در مدارس با صرف آموزش شفاهی و متنی دانش‌آموزان را ترغیب به یادگیری کرد، بلکه باید با درگیر کردن حواس مختلف دانش‌آموز و ارائه مطالب در قالب مورد پسند او یادگیری و آموزش را برای او شیرین و جذاب کنیم.

وی در خصوص مزایا و معایب سبک آموزش بازی‌محور در مدارس می‌گوید: برای آموزش محتواهای درسی نباید تنها به روش بازی‌محور تکیه کرد، زیرا باعث فاصله گرفتن دانش‌آموزان از مطالعه کتاب می‌شود، بلکه باید با حفظ جذابیت و لذت خواندن کتاب، آن‌ها را به مطالعه کتب درسی و غیردرسی تشویق کنیم.

این مدرس بازی‌سازی با بیان اینکه نیاز است مطالعه کتاب همراه با بازی در فرایند آموزش مشارکت داشته باشد، عنوان می‌کند: آموزش بعضی از دروس مانند آموزش شعر تنها در قالب کتاب با استفاده از هنر و خلاقیت معلم می‌تواند به دانش‌آموزان عرضه می‌شود و نیاز است که دانش‌آموزان کتاب به دست بگیرند و مطالعه داشته باشند.

کمال با اشاره به اینکه منظور از بازی‌هایی که با آموزش همراه می‌شود، تنها بازی‌های رایانه‌ای نیست، بلکه گاهی باید در زمین فوتبال یا در اردو به دانش‌آموزان مفاهیم اخلاقی همچون از خودگذشتگی را آموخت، ادامه می‌دهد: با آموزش به سبک بازی‌های رایانه‌ای، سبک زندگی دانش‌آموزان رسانه‌ای می‌شود و تحرک آن‌ها کاهش می‌یابد که بیماری‌های جسمی و روحی مختلفی را به دنبال خواهد داشت، بنابراین دانش‌آموزان باید بتوانند ابعاد مختلف زندگی مورد توجه قرار دهند.

وی در خصوص روش ارزیابی اثربخشی آموزش بازی‌محور بیان می‌کند: با آزمون‌هایی که از دانش‌آموزان گرفته می‌شود، می‌توان سطح یادگیری و اثربخشی روش آموزش بازی‌محور را سنجید و مورد بررسی قرار داد، چراکه عمق فهم و درک مطالب درسی توسط دانش‌آموزان با این روش در پاسخگویی دانش‌آموزان به سوالات درسی قابل مشاهده است.

این برنامه‌نویس و طراح بازی با بیان راهکاری برای توسعه مدارس بازی‌محور اظهار می‌کند: باید بخش‌هایی از محتوای کتب درسی مدارس به صورت بازی‌محور تألیف شود، همچنین آموزش‌های لازم در خصوص سبک آموزش بازی‌محور به معلمان و دانشجو معلمان ارائه شود تا بتوانند در اجرایی کردن این سبک از آموزش عملکرد خوبی داشته و شاهد تأثیر آن بر فرایند یادگیری دانش‌آموزان باشند.

آموزش بازی محور، نقطه مشترک خواسته‌های معلم و دانش‌آموز / در آموزش بازی‌محور نباید افراط و تفریط کرد

حجت‌الاسلام حسین ناصری، معلم و طراح و مدل‌ساز بازی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار می‌کند: معلم و مدرسه از دانش‌آموزان انتظار دارند تا خوب به درس گوش فرا دهند و نمرات خوبی در امتحانات کسب کنند، از طرفی دانش‌آموزان از معلم و مدرسه انتظار آزادی بیشتر برای بازی کردن و پرداختن به فعالیت‌های غیررسمی یا نیمه‌رسمی را در کلاس دارند، به همین سبب به هنگام تعطیلی مدارس، دانش‌آموزان با شوق فراوانی از مدرسه به سمت خانه‌هایشان راهی می‌شوند.

وی با بیان اینکه در مدارس بازی‌محور سعی شده است که خواسته معلم و انتظارات دانش‌آموزان در یک بازه مشترکی به نام درس‌های بازی‌محور جمع شود، می‌افزاید: با روش آموزش بازی‌محور در مدارس معلم و دانش‌آموزان به خواسته‌ها و انتظارات خود دست پیدا می‌کنند، اما باید توجه داشت که نباید در بازی‌کردن افراط یا تفریط شود تا به آموزش مطالب درسی خدشه‌ای وارد نشود.

پژوهشگر حوزه تربیت و بازی در خصوص اینکه آموزش بازی‌محور سبب تقویت انگیزه‌هایی درونی در دانش‌آموزان می‌شود، ادامه می‌دهد: آموزش بازی‌محور ممکن است سبب تقویت مهارت دانش‌آموزان نشود، اما آنچه در این سبک‌های آموزشی مورد توجه خواهد بود، این است که انگیزه‌های درونی دانش‌آموز کودک و نوجوان برانگیخته می‌شود و این سبک آموزش باب میل هر دانش‌آموزی است.

حجت‌الاسلام ناصری عنوان می‌کند: وقتی با این سبک آموزشی با دانش‌آموز برخورد کردیم، می‌توانیم در بهترین حالت مطالب درسی را به دانش‌آموزان انتقال دهیم و کمتر از ابزاری مانند تنبیه و وعده دادن به آن‌ها استفاده کنیم.

وی اضافه می‌کند: برای مثال در درس تاریخ از دانش‌آموز می‌خواهیم که با دوران صفویه آشنا شود، در سبک آموزش سنتی معلم به‌صورت شفاهی مطلب درسی موردنظر را تدریس می‌کند و از دانش‌آموزان امتحان می‌گیرد تا سطح یادگیری آن‌ها را متوجه شود، اما در قالب درس‌نامه بازی‌محور دانش‌آموز با فضای بازی درگیر می‌شود و به سبب میل و رغبت درونی به بازی کردن ادامه می‌دهد و می‌تواند در موضوعی که شاید برای او ناخوشایند باشد، بدون توضیحات معلم محتوای مورد نظر را فراگیرد.

درک‬ ضرورت‬ آموزش‬ بازی‌محور، ‏اولین‬ قدم برای توسعه این سبک آموزش است

این معلم و پژوهشگر حوزه تربیت و بازی در خصوص اینکه آیا سبک آموزش بازی‌محور مناسب تمام دانش‌آموزان است یا خیر، خاطرنشان می‌کند: بازی کردن برای همگان جذاب است و طبق نظر روان‌شناسان و جامعه‌شناسان کودکی که بازی نکند، دچار نقص یا اختلال است و باید برای تشخیص به متخصص مراجعه کند.

حجت‌الاسلام ناصری در خصوص اثربخش بودن سبک آموزش بازی‌محور با بیان اینکه مطالب درسی نباید به ذهن دانش‌آموز تزریق شود، بلکه باید توسط او فهمیده شود، می‌افزاید: در سبک آموزش بازی‌محور، مطالب به صورت مفهومی به دانش‌آموزان منتقل می‌شود و آن‌ها مطالب را به‌صورت عمیق درک می‌کنند و در امتحاناتی که به سبک بازی‌محور طراحی شده است، می‌توانند در پاسخ به سوالات همان مفاهیم و محتواهای درسی را بیان کنند.

وی تصریح می‌کند: اجرا کردن بازی در مدرسه نیاز به تخصص و مهارت ویژه‌ای توسط معلم و دیگر عوامل آموزشی و پرورشی مدرسه دارد، به همین سبب نیاز است در مدارس بازی‌محور، معلمان با آگاهی و دانش کافی در زمینه بازی، درس‌نامه‌های بازی‌محور داشته باشند و بتوانند به خوبی بازی‌های گوناگون را اجرا کنند تا هدایت کلاس را در اختیار گیرند و به هدف مطلوب از آموزش بازی‌محور دست یابند.

این طراح و مدل‌ساز بازی با اشاره به اینکه سبک بازی‌محور نباید به‌طور کامل جایگزین سبک آموزش سنتی شود، می‌گوید: درس‌نامه بازی‌محور یکی از قالب‌هایی است که دانش‌آموز در مدرسه به آن نیاز دارد، اما این بدان معنا نیست که این سبک آموزشی به‌طور کامل جایگزین روش سنتی شود و تمام محتواها در قالب بازی به دانش‌آموز آموزش داده شود؛ روش تعامل و گفت‌وگو محوری نباید ترک شود و باید روش بازی محور در کنار روش‌های سنتی قرار بگیرد.

حجت‌الاسلام ناصری با بیان اینکه اولین و مهم‌ترین قدم برای توسعه سبک آموزش بازی‌محور درک ضرورت آن است، عنوان می‌کند: معلمان باید درک کنند که برای جای گرفتن در ذهن دانش‌آموز و انتقال هرچه بهتر محتواهای آموزشی باید از روش بازی‌محور در آموزش کتب درسی استفاده کنند.

بر این اساس، سبک آموزشی بازی محور که سبکی نوین در عرصه آموزش در مدارس است، برای تدریس بعضی دروس بسیاری کارآمد است و دانش‌آموز با این روش بسیاری از دروس را بهتر می‌آموزد، اما مهم است که معلم به اصول تدریس به سبک آموزش بازی محور آگاه باشد تا بتواند به نتیجه مطلوب برسد، همچنین این روش تنها در بعضی موارد نتیجه بخش است و نباید به طور کلی جایگزین روش تدریس سنتی شود.

کد خبر 746454

دیگر خبرها

  • تشریح جزئیات جهش تحصیلی دانش‌آموزان
  • معلمان برای خدمت به علم، در امتداد نهضت امام صادق (ع) حرکت می‌کنند
  • مشارکت ۵۹ هزار دانش‌آموز یزدی در طرح ملی نجات آب
  • خیرونا ۴ - ۲ بارسلونا/ رئال مادرید قهرمان لالیگا شد + فیلم
  • دانش‌آموز دختر در لالی به ۳ نفر زندگی دوباره بخشید
  • دانش‌ آموزی که فرشته نجات سه نفر شد
  • مدرسه‌ای با یک معلم و یک دانش آموز
  • معلمان ستون‌های اصلی هر جامعه‌ای هستند
  • سبک بازی‌محور؛ افقی نو در حوزه آموزش دانش‌آموزان
  • جزئیاتی از دیدار قهرمان تیم ملی والیبال دانش‌آموزی با رهبر انقلاب (فیلم)